Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@11:18:55 GMT

تفاوت ردیاب و جی پی اس چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۰۸۷۹۲

تفاوت ردیاب و جی پی اس چیست؟

امروزه استفاده از انواع ردیاب و جی پی اس بسیار فراگیر شده است. - اخبار بازار -

با توجه به شباهت نقش و کاربرد هردو آن‌ها در پیدا کردن موقعیت مکانی، بسیاری از افراد فکر می‌کنند ردیاب و جی پی اس یک وسیله مشابه هستند. اما در واقعیت تفاوت ردیاب و جی پی اس بسیار بیشتر از شباهت‌های آن‌ها است! جی پی اس یک سیستم جهانی است که به کمک آن می‌توانیم موقعیت مکانی دقیق خود را پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل ردیاب‌ها ابزارهایی هستند که برای پیدا کردن موقعیت مکانی از جی پی اس کمک می‌گیرند. با این حال از آنجایی که اکثر افراد با این تفاوت‌های اساسی آشنا نیستند، ممکن است در هنگام خرید ابزارهای موقعیت یاب دچار اشتباه یا سرددرگمی شوند.

ما در این مقاله سعی می‌کنیم با بررسی تفاوت‌های این دو، کمک کنیم تا انتخاب درستی داشته باشید. برای اینکه با تفاوت ردیاب و جی پی اس آشنا شوید و بدانید چگونه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

جی پی اس چیست؟ سیستم موقعیت یابی جهانی

Gps (Global Positioning System) یا سیستم موقعیت یاب جهانی شبکه‌ای از 24 تا 32 ماهواره است که در مدار میانی زمین قرار دارند. این ماهواره‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که طول و عرض جغرافیایی هر نقطه را با اندازه گیری‌های دقیق مشخص کنند. معمولاً برای اینکه جی پی اس به درستی کار کند حداقل باید 3 ماهواره همزمان فاصله دقیق یک نقطه با خود را اندازه گیری کنند. به همین دلیل معمولاً بسیار دقیق و قابل اعتماد است.

دستگاه جی پی اس چیست؟ ابزاری برای موقعیت یابی

دستگاه‌های قدرتمند جی پی اس می‌توانند سیگنال‌های GPS را در هر کجای کره زمین به صورت مستقیم از ماهواره دریافت کنند و برخلاف لپ تاپ و موبایل نیازی به اینترنت نیز ندارند. به طور کلی 3 نوع جی پی اس وجود دارد:

جی پی اس دستی: دستگاه‌هایی با آنتن قدرتمند و اغلب دارای نمایشگر است که برای مکان یابی، ثبت نقاط و اندازه گیری مساحت توسط کوهنوردان، نظامیان و نقشه برداران مورد استفاده قرار می‌گیرد.جی پی اس مچی: ورزشکاران و طبیعت گردان معمولاً از جی پی اس مچی برای موقعیت یابی، مسیر یابی و جهت یابی استفاده می‌کنند.جی پی اس خودرو: مسیر یاب یا رهیاب خودرو که با نام جی پی اس خودرو نیز شناخته می‌شود، دستگاهی است که روی خودروها نصب می‌شود و امکان مسیریابی را برای آن‌ها فراهم می‌کند. این نوع از جی پی اس ها دارای نمایشگر هستند و با کمک دستیارهای صوتی می‌توانند به راننده کمک کنند تا مقصد مورد نظر خود را بیابد. این دسته را نباید با ردیاب جی پی اس  خودرو اشتباه گرفت.

ردیاب چیست؟ تأمین کننده امنیت شما

ردیاب‌ها دستگاه‌های سخت افزاری پیشرفته‌ای هستند که از تکنولوژی جی پی اس برای تعیین موقعیت مکانی خودرو یا هر شی دیگری استفاده می‌کنند. معمولاً اطلاعات ارسال شده توسط ردیاب‌ها در یک پنل یا نرم افزار نمایش داده می‌شود. به این ترتیب افراد می‌توانند از راه دور اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی خودرو، فرزندان، بار، کشتی و ... را مشاهده کنند. ردیاب‌ها ابزارهای امنیتی به حساب می‌آیند که با ارائه اطلاعات دقیق می‌توانند به بالابردن امنیت خودرو و اشخاص کمک کنند.

در گذشته ردیاب‌ها فقط برای تعیین موقعیت مکانی مورد استفاده قرار می‌گرفتند. اما امروزه با اضافه شدن حسگرها و سنسورهای مختلف به ردیاب‌ها، این ابزارهای قدرتمند می‌توانند اطلاعاتی همچون مسیرهای پیموده شده، سرعت، میزان سوخت مصرفی و ... را ثبت کنند. همچنین قابلیت‌های فراوانی مانند کنترل از راه دور خودرو یا دکمه کمک (SOS) نیز به آن‌ها اضافه شده است. اگر می‌خواهید با کاربردهای پیشرفته ردیاب‌ها برای امنیت بیشتر خود پیشنهاد می‌کنیم مقاله Sos چیست  را مطالعه کنید.

انواع ردیاب‌ها؛ آشنایی با کاربرد ردیاب‌ها

برای بررسی تفاوت ردیاب و جی پی اس، قبلاً با انواع جی پی اس آشنا شدیم. حالا نوبت به آشنایی با انواع ردیاب‌ها است:

ردیاب شخصی: ردیاب‌های کوچکی هستند که از آن‌ها برای تعیین موقعیت و امنیت کودکان، سالمندان، افراد آلزایمری و کارمندان استفاده می‌شود.ردیاب حیوانات: ردیاب‌های کوچکی جهت جلوگیری از گم شدن حیوانات یا ردیابی حیوانات وحشی هستند. ردیاب قلاده‌ای و زیرپوستی از انواع ردیاب حیوانات به حساب می‌آیند.ردیاب باری: ردیاب بار دستگاهی است که با کمک آن مرسولات را ردیابی می‌کنند و از امنیت بار در زمان ارسال مطمئن می‌شوند.ردیاب خودرو: مهم‌ترین انواع ردیاب، ردیاب‌های خودرو هستند که به صورت مخفی در خودرو نصب می‌شوند و می‌توانند اطلاعات دقیق موقعیت مکانی خودرو را برای صاحب آن ارسال کنند. شما می‌توانید لیستی از انواع بهترین ردیاب خودرو  را در سایت جی پی اس خودرو مشاهده کنید.

لیست بالا شامل پرکاربردترین انواع ردیاب‌ها است. با این حال شما برحساب نیاز خود می‌توانید انواع دیگری از جی پی اس و ردیاب خودرو را نیز پیدا کنید.

تفاوت ردیاب و جی پی اس؛ سیستم جی پی آر اس

با اینکه ردیاب و جی پی اس هردو برای موقعیت یابی استفاده می‌شوند، اما تفاوت‌هایی در نحوه کار دارند. امکان ارسال موقعیت مکانی مهم‌ترین تفاوت ردیاب و جی پی اس محسوب می‌شود. ردیاب‌ها در کنار سیستم GPS از GPRS (اینترنت) نیز استفاده می‌کنند. ردیاب‌ها معمولاً برای استفاده از GPRS به سیم کارت مجهز می‌شوند. با دسترسی به اینترنت، ردیاب‌ها می‌توانند موقعیت مکانی را به یک پنل یا نرم افزار موبایلی از طریق اینترنت ارسال کنند. چنین قابلیتی در جی پی اس وجود ندارد. در واقع جی پی اس یک سیستم آفلاین به حساب می‌آید.

با استفاده از ردیاب‌ها، امنیت خودرا تأمین کنید

در این مقاله با تفاوت ردیاب و جی پی اس آشنا شدیم. مکان یایی آنلاین با ردیاب امکان مشاهده موقعیت مکانی از راه دور را فراهم می‌کند در حالی که دستگاه جی پی اس این قابلیت را ندارد. این ویژگی ردیاب‌ها را به بهترین گزینه برای تأمین امنیت خودرو و اشخاص تبدیل می‌کند. زیرا در هر زمان و در هر نقطه می‌توانید از محل دقیق خودرو یا اعضای خانواده، کودکان، سالمندان و حتی کارمندان خود با خبر شوید. شما می‌توانید همین حالا برای تأمین امنیت خود اقدام به خرید انواع ردیاب کنید. برای شروع کافی است تا به سایت جی پی اس خودرو مراجعه نمایید.

"این مطلب تبلیغاتی است"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جی پی اس خودرو موقعیت مکانی انواع ردیاب موقعیت یابی جی پی اس امنیت خود ردیاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۸۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ همزمان با برگزاری بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳ برخی از سفیران و کارشناسان خارجی در محل این رویداد حضور یافتند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳ از ۹ تا ۱۲ اردیبهشت ماه در محل سازمان نقشه برداری کشور در حال برگزاری است.
برخی از سفیران و کارشناسان خارجی علاوه بر حشور در همایش و نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی این رویداد، از غرفه‌های نمایشگاه زئوماتیک ۴۰۳ نیز بازدید کرده و در جریان پیشرفت‌های علمی کشورمان در این حوزه قرار گرفتند.
بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی درهشت محور اصلی برگزار می‌شود
۱- ژئودزی و ژئودینامیک (تعیین موقعیت، ناوبری و چارچوب‌های مختصاتی زمین مرجع وغیره) ۲- فتوگرامتری و سنجش‌ازدور (پهپاد، سامانه‌های پویای تولید و به روزرسانی نقشه و اطلاعات مکانی) ۳- سامانه‌ها و زیرساخت‌های اطلاعات مکانی (GIS & SDI) و مدیریت منابع مکانی غیرمتمرکز ۴- آبنگاری (چارت دریایی، تغییرات تراز دریا، ایمنی دریانوردی، کاداستر دریایی) ۵- کارتوگرافی (اطلس‌های پویا، نقشه‌های تعاملی و تقاضامحور، نام‌های جغرافیایی و تقسیمات کشوری) ۶- فناوری‌های نوین در حوزه اطلاعات مکانی (شهر سه بعدی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، متاورس) ۷- کاربرد اطلاعات مکانی در (دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، حدنگاری، آمایش سرزمین، توسعه دریامحور و سامانه‌های تصمیم یارمکانی) ۸- کاربرد اطلاعات مکانی در مدیریت بحران، مدیریت منابع طبیعی، اقلیم و محیط زیست، حمل و نقل، محور‌های برگزاری این رویداد است.
جاویدانه، رئیس سازمان نقشه برداری کشور در حاشیه این مراسم گفت:علوم نقشه برداری با توجه به تغییرات گسترده تکنولوژی در بخش‌های جمع آوری، پردازش و نمایش اطلاعات در سال‌های اخیر تغییرات و پیشرفت‌های زیادی را تجربه نموده است که عدم آگاهی و استفاده از آن میتواند صدمات جبران ناپذیری را بر بدنه برنامه ریزی، تصمیم سازی و مهندسی کشور وارد نماید. این اهمیت وقتی صدچندان میشود که بدانیم بسیاری از داده‌های دنیای امروز دارای مولفه مکانی بوده و بدون آن کارآیی ندارند.
بخش نمایشگاهی زئوماتیک ۱۴۰۳ ، تا ۱۲ اردیبهشت ماه هر روز از ساعت ۹ تا ۱۶ در محل سازمان نقشه برداری کشور آماده بازدید علاقمندان است.

دیگر خبرها

  • مقاله پژوهشگر زنجانی در همایش ملی ژئوماتیک برگزیده شد
  • راهکار استرالیایی‌ها برای جلوگیری از دزدی در فروشگاه‌ها + فیلم
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • تجهیز خودرو‌ها به ردیاب برای جلوگیری از سرقت خودرو
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • درخواست پلیس از خودروسازها برای مجهز شدن خودرو‌های داخلی به ردیاب
  • نصب ردیاب خودرو اجباری شد